Untitled Document

Linker:


Laukvik
Dette er plassen hvor tv-serien
“Da damene dro” ble spilt inn.

 

Untitled Document

Om Laukvik

Laukviks historie og info :

Laukvik er ei bygd på yttersiden av Lofoten med ca. 450 innbyggere, en halv times kjøring (35 km) fra Svolvær. Fra Svolvær tar du E10 i retningen Fiskebøl og etter 15 km til venstre til Laukvik.

Laukvik er en av de beste plassene i Lofoten for å se på midnattssolen og nordlyset fordi du uforstyrret kan se hele horisonten mot nord. Midnattsolen beveger seg langs Gaukværøy og Litløy fyret. Litløy fyr er et spesielt turistmål. Sjekk webkameraet vårt og se om det er muligheter for midnattssol

Laukvik har 10-15 lokale fiskebåter og fiskebruket; Gunnar Bergs v2. Hvis du er sportsfisker er det muligheter for fin og stor fisk her ute; fra moloen, eller lei en båt, tlf 412 07 412. Ørret og sjørøye finnes i Delp vassdraget. Angående fiskekort 15/6 - 15/9 , ta kontakt på tlf 760 75 110

Vi har også fine naturstier i området som f.eks: turer til Matmora, Ranghilddalen og i havneområdet langs sandstrendene

Den gamle væreiergården "Stangerholmen" er fra 1880, med de fineste dekorasjonsmalinger. Også lokalmuseum,åpent etter avtale tlf 760 75 237.

Foran væreiergården "Stangerholmen" finnes det en sandstø, ypperlig for kajakkturister. Øyriket sør for Laukvik er et kajakk-eldorado, med fine sandstrender. Havna har gjestebrygge.

Første helga i juli feirer vi Laukvikdagan!

På Gjersvoll, fra Laukvik retning Delp, finner du Galleria Magica med malerier og et spennende dukkehus. Besøk etter avtale tlf 974 65 994.

For lokalbefolkningen og andre interesserte har vi et moderne treningsstudio - tlf 974 65 994.

I havneområdet er det en koselig kafe/restaurant/pub/kiosksom heter "Fyret" tlf 760 71 177.

Laukvik har et stort samfunnshus som kan leies ut til forskjellige formål. Storsal for 250 personer, kafedelen 60. Mer info på tlf 412 82 925.

Laukvik er ikke så turistisk og det er lett å komme i kontakt med befolkningen og få lokal informasjon, for eksempel på kafeen eller på butikken tlf 760 75 121.

Det finnes også rimelige overnattingsmuligheter hos private, i rorbuer og på campingplasser.

Velkommen til den vakre yttersiden av Lofoten!


Untitled Document

I Laukvik er det ikke langt til fiskeplassene. I havet finnes en mengde fiskearter med hovedvekt på torsk, lyr, sei, uer, hyse og brosme.

Det er godt fiske hele året. Sjansen for stor fisk er stor, antallet er aldri noe problem. Det er godt fiske etter makrell, hyse og lange, og i tillegg er det om sommeren og høsten godt lakse og sjøørret fiske. Stor sei finnes utenfor Laukvik og mulighetene for flatfisk er gode. Mulighetene for steinbit er størst tidlig på sesongen. Yrkesfiskerne fanger stor kveite jevnlig, kanskje du er den heldige fiskeren i Laukvik.

Distansetabell:

Til Svolvær
36 km
Til flyplass
30 km
Evenes flyplass
180 km
Golfanlegg
67 km
Hvalsafari Vesterålen
128 km
Alpinanlegg
39 km
Til butikk
0 km
Til kro
0 km
Til småbåthavn
0 km